donderdag 10 november 2011

Dank- en bidpunten

-       Het werk dat wij doen, wordt gezegend. Meer en meer mensen komen ons bezoeken en zijn verrast over het werk - daar kunnen we alleen God voor danken.
-       Dat wij als werkers steeds bewaard zijn. Geen van van ons is ernstig ziek. En we hebben genoeg om van te leven.
-       Het regent hier bijna twee keer per week en er is geen sprake van een droogte. De groenten en planten staan er prachtig bij.
-       Ik heb verleden week in de ECS (The Episcopal Church of Sudan ) mogen preken.
-       De plannen voor DV volgend jaar worden nu gemaakt en ook dat heeft Gods zegen nodig.
-       Er zijn hier ongekend veel mensen al aan malaria overleden en veel mensen hebben malaria.

Van Johan

woensdag 9 november 2011

Ik zie ze hier echt springen

Dit gele kikkertje met zijn grote, zwarte ogen kwam afgelopen donderdag mijn kantoor binnen springen. Het sprong daarna langs de muur omhoog, sprong naar een andere muur en bleef rustig zitten. Een paar minuten later ging hij even aan het plafond hangen en sprong weer langs de muur naar beneden.

De Zuid-Soedanesen kennen dit kikkertje wel. Volgens hen zit er gif in de urine en als je hem beetpakt urineert hij en is de pijn onbeschrijflijk - een uitstekend verdedigingsmechanisme dus!


woensdag 2 november 2011

Proficiat

We hebben sinds maart 2011 108 studenten getraind voor klerenmaaksters, business management, en tuinbouw. De foto’s laten een aantal trotse afgestudeerden met hun diploma’s zien, na de uitreiking. We zijn dankbaar dat we in zes maanden tijd aan zoveel studenten de mogelijkheid hebben kunnen bieden om een praktisch diploma te halen.


Wat de landbouwstudenten betreft, zijn wij met een interessant project bezig. Ze hebben een stuk grond van de chief gekregen en zijn daar nu met model groentetuinen begonnen en passen de technieken toe die ze geleerd hebben. Ze mogen de opbrengst van de producten zelf houden, maar moeten de technieken doorgeven aan de mensen die in de nabijheid van het project wonen. Zo geven we de betere technieken door aan anderen om het ook toe te passen en gaan meerdere mensen met verbeterde technieken in hun tuinen aan de slag.

“We are proud to announce that we made the tunics ourselves at the training center!”