maandag 9 januari 2012

Terugblik op 2011

Gods onmisbare zegen toegewenst tijdens de kerstdagen en 2012!

Hallo allemaal,


Om zes uur ’s morgens stond ik op de berg die door God verplaatst is. Er zijn allemaal Bijbelse figuren en taferelen in deze berg gemaakt. Echt prachtig. Ik heb onder andere deze foto genomen. Midden in Caïro.
Volgens de geschiedenis van de kerk in Egypte werden de Christenen ongeveer duizend jaar geleden door de Moslims uitgedaagd. Zij zeiden: 'Er staat in jullie Bijbel in Mattheus 17: 20 geschreven dat als je geloof hebt als een mosterdzaadje, je tegen de berg zal zeggen om zich te verplaatsen en het zal gebeuren. Jullie zeggen te geloven dat jullie bijbel het Woord van God is. Wij willen eens zien of dat echt zo is.'

De christenen verzamelden zich en een eenvoudige Christen ging op zijn knieën en bad tot God en wees God op Zijn belofte. De berg verplaatste zich en volgens de geschiedschrijvers is de geestelijke leider van de moslims toen 'gek' geworden. Dat betekent dat hij christen geworden is.
Heere, geef ons geloof als een mosterdzaadje om te kunnen geloven dat een maagd zwanger werd en de Verlosser van de wereld ter aarde bracht.


Terugblik op 2011
Terugkijkend op 2011 mogen we zeggen dat het een gezegend jaar was. Er is in Wau, Rumbek en Kangi door Dorcas en de partners veel werk verzet en er is veel gedaan ten behoeve van de minder bevoorrechten. Het geld dat we ontvangen hebben is besteed aan het geven van maandelijkse voedselvoorraden aan de melaatsen en de hongerlijdenden, 25 straatkinderen hebben dagelijks te eten gehad en medicijnen en medische verzorging werd aan duizenden patiënten verleend. 10 vrouwen zijn opgeleid als bakster en ze verkopen de heerlijkste broodjes. 210 studenten hebben een certificaat ontvangen in computer, geletterdheidstraining, Engels, naaldwerk, landbouw en bedrijfsmanagement. In Kangi, ongeveer 60 km buiten Wau, hebben 300 gezinnen deelgenomen aan een landbouwproject en heeft de christelijke partner ook het evangelie kunnen brengen aan de deelnemers en hun gezinnen. Via de B&B in Wau hebben we heel bijzondere gasten ontmoet en onthaalt. Ze vonden het stuk voor stuk bijzonder om in Zuid-Soedan - Wau een bijdrage te kunnen leveren aan ontwikkelingsprojecten door van ons B&B gebruik te maken.

Bedanken
Jullie hebben van mij 12 nieuwsbrieven ontvangen het afgelopen jaar en ik wil jullie bedanken voor de vele mails, gebeden en aanmoedigingen die ik gekregen heb. Het was heel bijzonder om dit werk hier in een van de armste landen ter wereld te mogen doen.

Vooruitblikkend naar 2012 betekent voor Zuid-Soedan veel uitdagingen. Ik hoop DV in januari verder te gaan met de taken die er nog liggen en die te zijner tijd overgedragen zullen gaan worden aan een geschikte Zuid-Soedanese opvolger.

Johan